Malmö Museer

Utställningar under sommaren 2014
Malmöbarns berättelser om mat och odling är en utställning där barn från hela Malmö berättar om sina tankar och erfarenheter runt mat och odling samt förvandlar ett staket till en färgglad och ätbar upplevelse. Utställningen kommer att växa till sig under sommaren och avslutas med en skörde- och matlagningsfest tillsammans med skolrestauranger. Projektet är ett samarbete mellan Serviceförvaltningen, Malmö stads skolrestauranger, Miljöförvaltningen, Kulturförvaltningen och några av Malmös skolor. Projektledare är Odla i Stan.

Holk –14 är en tävling för alla skolor i Malmö att på träslöjden bygga den bästa holken i kategorierna grönsaksholk, återvinningsholk, restaurangholk och kamouflageholk. Tävlingen är ett samarbete med Serviceförvaltningen genom BiodiverCity och Vinnova, samt Miljöförvaltningen och Kulturförvaltningen. Projektledare är Odla i Stan.

Till Malmö Garden Show den 30 maj-1 juni 2014 sjösättes en odlingsflotte – the floating garden – i vallgraven runt Malmö Museer.

Odla i stan har sedan 2011 designat och anlagt ett Uteklassrum för Malmö Museers pedagoger på baksidan av Kommendanthuset. Uteklassrumet är tänkt att vara en bas för workshops och kurser, där barn och vuxna Malmöbor kan lära sig mer och inspireras till att leva hållbart i staden. Här finns olika pedagogiska platser som insektshörn, biodling, svampodling, permakulturell köksträdgård anpassad för staden, maskkompost och ett utekök.