MKB

MKB har många flitiga odlare

Sen 2010 har det odlats på flera innergårdar i pallkragar och i grävda djupbäddar runt omkring på Seved. MKB informerar alla nyinflyttade om nätverkets odlingsträffar och för varje månad blir det fler och fler boende som vill vara med. Det finns ett 20 tal familjer i MKB:s hyresrätter som har någon form av egen odling runt omkring på Seved.

På Bragegatan finns det sju hushåll som odlar i grävda djupbäddar och i pallkragar.

På Jespersgatan finns det ett hushåll som har en pallkragsodling utanför sin balkong. På Ystadvägens innergård finns det fem flitiga hushåll som har olika typer av odlingar, de har skapat en stor portagé i en rabatt, odlar i pallkragar och i en varmbänk.

Portagé i rabatt med varmbänk

Vi planterar pilestaket som vindskydd

En stor familj med rötter i Irak har med MKB:s tillstånd och i samarbete med Odlingsnätverket tagit bort tråkiga buskar och odlar nu tomat, aubergine, chili, mangold och örter direkt utanför balkongen.

På Köpmansgatan har tre hushåll börjat odla i pallkrage på sin innergård.

Potatisåkern

På gräsmattan mot Heleneholmsstigens cykelväg har MKB varit med och förverkligat Odlingsnätverkets dröm om en egen potatisåker på Seved. Under sommaren 2011 har det odlats över 300 kg potatis som skötts gemensamt. Utöver potatisen växer det även bönor, majs, squash, pumpor och solrosor.

Potatisskördning, augusti 2011