Odlingsträff onsdag 28 mars kl 17 – Föreläsning medicinalväxter – vårstädning – trästaketet

Vi fortsätter som planerat med att sätta upp ett vitt trästaket runt Potatisåkern.
Välkommen att vara med och måla och såga! På fredag blir det den stora skruv- och spikfinalen då vi hoppas allt ska bli klart!! Glöm inte ha oömma kläder, linoljefärgen är kanske inte helt torr vid uppsättningen och vi målar det sista på plats. Det är Drop-in så kom när du vill!

På fredag blir det Staketfest vare sig allt går som planerat eller inte! Vi tänkte bjuda på en härlig soppa och grilla korv, egen dryck medtages om man så vill. Vill du hjälpa till så drar vi igång efter lunch med maten.
Schema. Vi håller till nära odlingslokalen på Rasmusgatan 3A ingång Jespersgatan. Tisdag 27/3 Start ca kl 13. Uppsättningen börjar av stolpar och slanor, mera målning, vi slutar ca kl 17
Onsdag 28/3 Inte helt klart om staketarbete och tid, hör av dig! Odlingsträff från kl 17. Fredag 30/3 Start från ca kl 11. Vi monterar och målar staketet klart, kanske sätter upp kaninskyddet. Staketfest som avslutning från ca kl 16! Ekofilmfestivalen börjar kl 18 (mer info nedan)
MKB stöttar med allt som behövs för staketet.

Basant Abdelsalam föreläser kl 18.30 om de läkande egenskaperna hos många vanliga kryddor, örter och frukter som t.ex ingefära, kanel, granatäpple, kryddnejlika samt hur många medicinalväxter används i Egypten idag. Basant är farmaceut och utbildad inom farmakognosi (läran om läkemedel med ursprung från naturliga källor) i Egypten.

Det finns så många vårförberedelser att göra så vi behöver börja redan kl 17 på Seveds torg. Vi tänkte rensa bort granriset från Vinterdomen och fixa med rabatterna. Vi ses vid torget kl 17! De perenna (fleråriga) blommorna och örterna vid nya ingången till Potatisåkern måste flyttas och vi tänkte sätta dem runt den nya planerade mötesplatsen. Förra veckan gjorde alla tillsammans en ny odlingsdesign av Potatisåkern. Vi tar också upp under kvällen om inköp av fröer och egna vårförberedelser. Arbetsgruppen för Heleneholmsparken ses ca kl 20! Föreläsningen är i lokalen vid Rasmusgatan 3A, ingång från Jespersgatan Mycket välkommen!

Vecka 14:
Odlingsträff onsdag 4 april kl 18-20
Vi börjar bl.a. förbereda marken utefter den nya designen på Potatisåkern och göra iordning för vårens sådd och plantering. Ev har vi också fått ny jord tills dess till alla odlare. Kanske hinner vi också börja planera för nyodlingen på andra sidan cykelstigen!

Pileplantering torsdag 5 april kl 9.30 – ca kl 16
Kom och var med och lär hur man bygger ett flätat levande pilestaket! Flera som är med i Odlingsnätverket Seved bor på Brf Krönet Mogensgatan 7. De har nu bestämt sig för att plantera 38 meter pilestaket runt hela sin gatutomt. Dessutom har studenter som är medlemmar i miljöföreningen MASK på lantbruksuniversitetet i Alnarp lovat att komma och hjälpa till.