Odlingsträff 11/4 28 mars kl 18 – Grön vägg, boendecafé och vi fortsätter med vårförberedelserna

Hoppas påsken varit bra även om våren tagit en liten paus!
I onsdags fortsatte vi med planering och att praktiskt bygga upp den nya gemensamhetsodlingen på Potatisåkern, på Skärtorsdagen flätade vi pile på Mogensgatan på Seved i skönt solsken med uppemot 40 deltagare!

Odlingsträff onsdag 11 april kl 18-20 (OBS ingen akademisk kvart!)
Vi börjar med en närmare genomgång om hur en fin Grön Vägg kommer att byggas på en av fastigheterna vid Potatisåkern. Hur ställer vi oss till att vara med och sköta om den?

Kl 18.30-19.30 är vi inbjudna till Boendecaféet på Flygande Mattan på Seved, det blir i form av ett odlingscafé där vi berättar om vad Odlingsnätverket Seved gör.
För de som vill jobba praktiskt så fortsätter vi med att gräva om och flytta växter på Potatisåkern utefter den nya design som vi skapat den senaste månaden.

Extra arbetsdag söndag 15 april kl 11 – ca kl 16
För att hinna med att förbereda Potatisåkern inför årets odlingssäsong så har vi en extra arbetsdag för att få klart alla bäddar på Potatisåkern och på plats designa den nya odlingsytan på andra sidan cykelstigen. Ta gärna med dig (stora) kartonger hemifrån som vi kan använda senare för att marktäcka den nya odlingsytan med kartong, hästgödsel ovanpå och sen jord.
Ta med egen grillmat, grillarna är igång från ca kl 12.30. Vi står för kaffe och thé!Kom och var med!
Mycket välkommen!

Bygg träd och Odla på Lindängen!
Globala Malmö, fredag 13 april kl 11-14 utanför Lindängens bibliotek
Trädbyggarna, ett projekt under uppbyggnad av bl.a Odla i stan och Stadsodlingen Lindängen deltar under Globala Malmö som pågår under 11-14 april
Gör din egen trädfruktsallad! Vi bjuder på härlig ekologisk frukt och du kan plantera kärnorna, ta med krukan hem och låta olika sorters träd växa upp!
Eller odla din egen favoritsallad! Välj fröer och så din egen sallad!
https://www.facebook.com/events/313022528765228/
http://www.malmo.se/globalamalmo