Odlingsnätverket Seved — onsdag 26/9 matlagning, onsdag 3/10 safta och sylta

För ett par veckor sedan brainstormade vi kring planer inför hösten och en punkt som diskuterades var ”hur kan vi långsiktigt lösa vår egen näringstillförsel på Seved?”. Med hjälp av studenter från SLU i Alnarp och Malmö Högskola, står sedan förra veckan två stora komposter på gamla potatisåkern som en del av lösningen. Vi fortsätter utveckla problemställningen framöver.

Veckans onsdagsträff den 26 september kl 18:00 står matlagning i fokus och på menyn finns pumpasoppa, raw food av jordärtskocka och rödbetor och kladdkaka med rabarber och mynta. Ta gärna med recept på annat gott du vill dela med dig av, tillfälle för fler matlagningsmys kan finnas framöver.Vi kommer också ta en snabb tur hos odlarna på Seved och inventera arbetet inför hösten.

En blänkare inför onsdagsträffen v.40 är temat ”Safta och sylta”. Har du kanske ett favoritrecept på mormors jordgubbssaft, en oslagbar inlagd gurka eller beskrivning på egenkomponerad tomatmarmelad ? Hör av dig till oss om du vill var med och hålla en workshop.

Hälsning från styrelsen för Odlingsnätverket Seved: Vi jobbar aktivt för att förbättra vår kommunikation. En grund till ny hemsida finns på http://stadsodlaren.se/odlingsnatverket/ och nu behöver vi din hjälp för att vidareutveckla den. Hör av dig till Anders Hansson på anders.ah.hansson@gmail.com med dina tankar och tips. Alla kommentarer är välkomna!

Vi vill även starta en festkommitté. Vill du vara med och påverka föreningens framtida aktiviteter? Hör av dig till oss!

Vi ses vid lokalen Rasmusgatan 3A, ingång från Jespersgatan. Mycket välkommen!