17-18 oktober från kl 16 – uteaktiviteter och rycka lin m.m. med odlingsnätverket

Hej i regnrusket!
I dessa dagar faller höstmörkret fort, ändå lyckades vi förra onsdagen få ca 450 vitlökar i jorden. Nu är dessutom Seveds första nässelodling på plats som vi till våren planerar att göra soppa, näring och annat nyttigt av! 🙂

Onsdagsträffen den 17 oktober börjar kl 16:00 (obs tiden!), droppa in när du kan!

Med mörkret kommer frosten och det är dags att på allvar se över vad som kan behövas inför vintern. Vi ger tips på näringstillförsel, ogräsrensning, täckning och planering m.m. Jämte de nya komposterna på gemensamhetsodlingen behövs ytterligare två byggas.

Onsdagen kl 13-15 bjuder internationella studenter på Malmö Högskola in dig

Vi vill även ge en blänkare om att under onsdagen kl 13-15 bjuder internationella studenter på Malmö Högskola in dig till att träffa nya människor över en kopp kaffe, göra fröpåsar och ta med fröer hem. Ett samarbete med Odla i stan och vi ses i lokalen på Jespersgatan.

Torsdagen den 18 oktober kl 16:30 är det dags att rycka linet!

Det växer på en av våra gemensamhetsåkrar. Linet såddes i samarbete med Malmö museer och vid intresse kommer de i vår att erbjuda ett flertal tillfällen att följa och lära oss linets väg från växt till tyg.

Nästa vecka tänker vi bygga insektshotell och mycket mer är på gång. Läs mer i bilagad höstplanering.

Vi ses vid lokalen Rasmusgatan 3A, ingång från Jespersgatan.

Mycket välkommen!