Ätbar växtvägg

Under 2013 har vi fått möjlighet att utveckla stadsodlingen på Seved till att även inkludera en ätbar växtvägg på Seved, en vertikal kvartersträdgård där boende kan sköta om och skörda sallad, lök, mangold, tomater, kikärter och mycket mera. Projektet leds och utvecklas av Odla i stan och boende på Seved medverkar i skötsel av de lägre delarna genom Odlingsnätverket. Vi har skapat en 50 m2 ätbarvägg som mäter 5 m på högsta punkt. Växtväggen ska gå att skörda året om, under Halloweenhelgen ska väggen planteras om med grönkål och andra vintertåliga växter.

Den ätbara växtväggen är ett projekt som finansierats med hjälp av MKB, Malmö stad som ett case inom Biodiver-City, Miljöanslaget och Malmö Planterings- och försköningsförening. Peab och Peabskolan har bidragit med konstruktion och montering.