Odlingsnätverket Seved – Odlingsträff 18 april kl 18 , odlingsförberedelser på Potatisåkrarna

Vi hade en härlig arbetsdag i söndags, solen strålade och vi grävde om och ordnade enligt den design och odlingsplan som vi skapat under våren.
 
Under veckan kommer ny KRAV-märkt grönsaksjord till Sevedsodlarna hos MKB!
Så alla odlare hos MKB är välkomna att hämta jord och kontakta oss för råd och tips för hur man använder den för existerande eller nya odlingar.
Odlare på Seved hos andra fastighetsägare är välkomna att kontakta oss för råd om jordinköp och näring.
 
Till nya odlare: Kontakta oss (se nedan) eller kom till odlingsträffen och träffa andra odlare!
 
Odlingsträff onsdag 18 april kl 18-20
Nu när ”gamla” Potatisåkern är redo att börja odla på finns möjligheten för den som har lust att få sitt eget lilla ansvarsområde på den. Alla är såklart välkomna att vara med att så och sköta om och skörda, men vi är redan flera som kan tänka oss att ta hand om en viss grönsak eller jordbit som man sen håller lite särskild koll på under året.
 
Förslaget är att vi också mäter och markerar upp ytan för den ”Nya” Potatisåkern (arbetsnamn!). 
Det är idag en gräsmatta och vi har under våren planerat att täcka den med kartong, hästgödsel ovanpå och sen grönsaksjord på toppen. Det är sen tänkt att vi ska sätta främst potatis men också majs, bönor och squash/pumpa. Som tidigare uppmanar vi alla att ta med kartonger o dyl. för att marktäcka med!
 
Om vi hinner så avrundar vi kvällen med att visa hur man på ett enkelt sätt rengör planteringskrukor. När man planterar om sina små telningar som man dragit upp i fönstret hemma och omplanterar till större krukor så är det viktigt att krukorna är rena och inte har med sig några ovälkomna sjukdomar.
 
Mycket välkommen!
 
Tips!
Klädbytardag på Seved 21/4 kl 10-15
Nu på lördag 21/4 är det klädbytardag på Seved! Alla är välkomna!
Sprid gärna ut info om det, via mail, facebook eller hemsidor!